Wij vonden Martin Steenbeeke, de hoofdredacteur van ons prachtige Twickelblad bereid om over zijn ervaringen te vertellen als journalist en in het bijzonder over hoe het Twickelblad tot stand komt. Het Twickelblad bestaat in zijn huidige vorm al ruim 26 jaar. Martin is nu ruim 8 jaar hoofdredacteur.

Hij schreef in zijn eerste redactioneel commentaar: “Ik wil met respect voor de geschiedenis als een landschapsarchitect voortbouwen op het Twickelblad zoals het nu is”. In zijn rol als hoofdredacteur nam hij zich voor, om in de termen van een landschapsarchitect te blijven, de zichtlijnen met de buitenwereld te versterken. Martin kreeg van Christian zu Castell, de opdracht mee om van het Twickelblad niet alleen een platvorm te maken voor de Vrienden van Twickel en voor de Stichting Twickel, maar ook om een brug te slaan tussen het landgoed en de samenleving; minder volgend en meer leidend.

Onder zijn leiding kreeg het blad in de zomer van 2014 een nieuwe en frissere vormgeving, met meer plaats voor foto’s. Onder leiding van Martin slaagt de redactie er steeds weer in om elke uitgave boeiend te maken en om voor de nodige afwisseling te zorgen. Het is een hele uitdaging om in elk uitgave weer iets nieuws te brengen. We krijgen heel veel positieve reacties. Hoe Martin en zijn redactie dit doen? Op deze avond zal hij een tipje van de sluier oplichten. Martin zal uitgebreid de tijd nemen om uw vragen te beantwoorden. Graag willen wij u en uw introducé uitnodigen voor deze boeiende lezing.

Martin Steenbeeke (53) is sinds juni 2017 waarnemend hoofdredacteur van RTV Oost. Naast programmamaker en presentator had hij jarenlang de leiding over de sportredactie. Hij is ook freelance journalist en communicatieadviseur.

Door Martin Steenbeeke
Locatie: Cafe-Restaurant ’t Hoogspel, Bornsestraat 1, 7495 VL Ambt Delden
Aanvang: 20.00 uur
Opgave is niet nodig.

 

Comments are closed.