We hopen dat we in de tweede helft van 2017 weer velen van u mogen ontmoeten bij één of meerdere activiteiten van de Vrienden.

donderdag 31 augustus: Thema-kasteeldagen.  Deze keer zijn er twee bijzondere rondleidingen. Barend van Benthem zal u meenemen langs de bijzondere collectie zilver in het kasteel. De nadruk ligt op het zogenaamde ‘gewapende’ zilver, de stukken voorzien van de verschillende familiewapens. Enkele objecten worden getoond die normaliter niet te zien zijn. Barend van Benthem schrijft een handboek over de zilvercollectie op Twickel en het verband met andere collecties in Nederland. Tegelijkertijd zal Juul de Wijs een rondleiding verzorgen over de 19e-eeuwse muziekcultuur op Twickel. Onder de titel ‘Huysgesanghen in de eeuw van de Romantiek’, zal zij het accent leggen op de muzieklessen van de Nederlandse componiste Gertrude van den Bergh aan de bewoonsters van het kasteel. Juul de Wijs is naast algemene gids op het kasteel ook professioneel zangeres.  Beide rondleidingen zullen twee maal worden gehouden, om 13:30 uur en om 15:00 uur. Er is beperkt plaats. Leden van de Vrienden van Twickel met één introducé hebben voorrang bij inschrijving.
Kosten €15 per persoon voor leden met één introducé.. Inlichtingen per email: vandentweel@twickel.org o.v.v. expertrondleiding zilver of expertrondleiding muziek.

woensdag 8 november: Najaarslezing door  Martin Steenbeeke, de hoofdredacteur van het Twickelblad vertelt over zijn ervaringen als journalist en in het bijzonder over hoe het Twickelblad tot stand komt.

zaterdag 4 november:  Natuurwerkochtend. locatie: Het Schijvenveld aan de Schievenweg. Start 9.00
NB. oorspronkelijk was de natuurwerkochtend gepland op 11 november. Echter de landelijke Natuurwerkdag 2017 is geprogrammeerd op 4 november. We vonden het beter om onze natuurwerkochtend hiermee synchroon te laten lopen en ook open te stellen voor niet-leden.

 

Comments are closed.