Op 23 juni 2017 nam Albert Schimmelpenninck officieel afscheid als rentmeester van Twickel. Hij werd bij deze gelegenheid  koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ter gelegenheid van zijn afscheid werd er een receptie gegeven voor alle externe relaties in de Oranjerie van Kasteel Twickel. Het bestuur van de Vrienden van Twickel was verheugd over deze onderscheiding en mocht getuige zijn van het opspelden van de ridderorde door burgemeester Ellen Nauta van de Hof van Twente. Samen met een vertegenwoordiging van bestuur en actviteitencommissie (Marcel Klieverik, Hiska Bakker, Veroni Meier en Helmig Kleerebezem), overhandigde voorzitter Eduard van Emmerik, 2 mooie boeken als aandenken aan 33 jaar goede samenwerking met de scheidend rentmeester. De nieuwe rentmeester Egbert Jaap Mooiweer verrichtte zijn eerste officiële daad door Alber Schimmelpenninck het naambord van het verdwenen Rentmeesterlaantje als aandenken te schenken. De voorzitter van de Stichting Twickel, de heer Maurits van den Wall Bake, sprak Albert toe namens het College van Regenten en prees Albert voor het vele vernieuwende werk en het creëren van een groot draagvlak voor Twickel in de omliggende gemeentes en bij de bewoners in de omgeving: “Hij heeft de luiken van Twickel opengezet”. Albert was als Delfts ingenieur in figuurlijke, maar ook in letterlijke zin, een bruggenbouwer. Heel recent nog werden in het Overpark vele bruggen vernieuwd.

 

Comments are closed.