zaterdag  22 juli:  15.30 – 17.30 uur.
Na de vele enthousiaste reacties in 2016 wederom:

De ‘Zomerse Muzikale Ontvangst’ van de Vrienden in het huispark van Kasteel Twickel door de bewoners van het kasteel.

Roderik en Liesbeth zu Castell-Rüdenhausen nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.  Het huispark wordt het décor voor een spectaculair optreden van het 50-koppige Ricciotti Ensemble. Dit concert is exclusief voor de Vrienden van Twickel met hun introducees en staat mede in het teken van ons 45 jarig bestaan. Op een gepaste plek in het park wordt een informeel en ludiek symfonisch concert gegeven rond het thema ‘Schotland’, het land waar het jeugdige gezelschap een week later zijn zomertournee vervolgt.
Zelf een kleedje of tuinstoel meenemen wordt aanbevolen; er is een maar beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Als bijdrage in de kosten vragen we € 5 entree.
Kaarten vanaf  1 juni  klick op deze link of ga naar de website van de Stichting Twickel (www.twickel.nl) en in de landgoedwinkel.Uw speciale persoonlijke uitnodiging wordt u toegestuurd.
Hieronder foto’s van het concert in 2016 door Marle Thomson en van het Ricciotti Ensemble.

Tegenwoordig bestaat het Ricciotti  uit 40 orkestleden, studenten aan het conservatorium en gevorderde amateurs. Het orkest bestaat uit een strijkersbezetting ter grootte van een kamerorkest (8 eerste en 6 tweede violen, 4 altviolen, 4 cellie en 3 contrabassen) met dubbele houtblazers en hoorns, 2 saxofoons, 2 trompetten, 1 trombone en 1 slagwerker. Het orkest is erg mobiel: binnen enkele minuten kan het ensemble vanuit de tourneebus speelklaar zijn. Het record staat op 1.36’89, gevestigd op 3 mei 2014 op het Bergkerkplein in Deventer. Het repertoire van het Ricciotti bestaat uit (korte) stukken uit het bekende en minder bekende klassieke repertoire (waar nodig aangepast voor de Ricciotti bezetting; zo spelen de saxofoons soms hoornpartijen wanneer er 4 hoorns zijn voorgeschreven), licht repertoire (veelal arrangementen) en stukken die speciaal zijn geschreven voor het Ricciotti. De tournees van het Ricciotti worden meestal vergezeld door een zanger(es), acrobaat of instrumentale solist. (Bron: Wikipedia)

 

Comments are closed.