Graag nodigen wij u uit voor een bezoek met rondleiding in de moestuin van kasteel Twickel aan de Twickelerlaan nr. 11, Ambt Delden

Dinsdag 20 juni 2017, aanvang 19.00 uur en 20.00 uur. 

Naast de tuinen van Twickel is er ook de ommuurde moestuin. Hier worden als vanouds groenten, fruit en bloemen gekweekt. Na 25 jaar van verval werd in 1993 begonnen met de restauratie van de moestuin met al haar karakteristieke elementen zoals de grote pronkkas “Iron House” het leifruit langs de muren, de rabarber gebleekt in potten en de sla onder de glazen cloches. Zo functioneert de moestuin weer als “gebruikstuin” voor het kasteel en nu ook voor bezoekers van Twickel. Met een grote groep vrijwilligers lukt het om de moestuin weer een levend cultuurmonument te laten zijn. In deze mooie moestuin zal Hans Hondebrink, tuinbaas, u rondleiden. Hans is sinds 1976 hovenier bij de Stichting Twickel. Daarnaast vertelt  imker Hennie Keizer, die de bijenstal in de moestuin beheert, over het bijen-houden en honing maken. Tijdens uw bezoek is het ook mogelijk plantjes en honing te kopen. U kunt zich als lid van de VVTmet introducé opgeven tot 15 juni via de e-mail: gerdavdlindenpont@gmail.com  onder vermelding van naam, adres, tel.nr en uw e-mailadres en het aantal personen, of de strook in te vullen op het opgave formulier. Het opgaveformulier graag downloaden door op de link te klicken.
Mevrouw G. van der Linden-Pont
Bernhardstraat 33
7491 EA Delden
Na opgave sturen wij u verdere informatie.
Er zijn twee rondleidingen, één om 19.00 uur en één om 20.00 uur. Het maximum aantal per rondleiding is 30 deelnemers.

 

Comments are closed.