De Vereniging Vrienden van Twickel nodigt u uit voor de jaarlijkse Vriendendag op vr. 31 maart, za. 1 april, vr 7 april of za. 8 april 2017. Dit jaar bezoeken wij Radio Kootwijk op de Veluwe vlakbij Apeldoorn en Kasteel Middachten in De Steeg bij Dieren. We vertrekken met de bus van station Delden om 8.30 uur.
Radio Kootwijk is in 1923 in gebruik genomen en was het radio–telegrafisch zendstation van de Nederlandse Staat. Tot 1998 was het ook Scheveningen Radio. Nadat het zijn functie als zendstation voor communicatie met voormalige koloniën verloor door de opkomst van satelliet verbindingen is het zendstation opengesteld voor publiek. U zult onder de indruk zijn van het prachtige natuurgebied waarin het gebouw Radio Kootwijk ligt.
Het geslacht Middachten komt al voor in een oorkonde uit 1190. De oudste bouwsporen van het huidige huis dateren uit de periode 1350-1360. In 1666 trouwde de erfdochter van Middachten Ursula Phillipotta van Raesfelt met Godard van Reede-Ginkel. Ursula Phillipotta van Raesfelt was een verre verwante van de familie Van Raesfelt op Twickel. Het beheer van Middachten ligt nu in handen van de 25e heer van Middachten, Franz Graf zu Ortenburg. Zijn moeder Gräfin zu Ortenburg-van Aldenburg Bentinck was zowel verwant aan de laatste baron van Twickel, Rodolphe van Heeckeren van Wassenaer, als aan de laatste barones. Christian zu Castell-Rüdenhausen was een achterneef van haar.
Er zijn vier data waaruit u kunt kiezen n.l. vrijdag 31 maart, zaterdag 1 april, vrijdag 7 april en zaterdag 8 april 2017. Graag uw voorkeuren in de gewenste volgorde op de te downloaden machtiging aangeven.
Mocht op een bepaalde dag de bus niet volgeboekt zijn dan zijn wij genoodzaakt die dag te annuleren. Wij proberen u dan op een ander dag in te delen, uiteraard in overleg met u. De kosten voor deze dag bedragen € 57,50 per persoon, inclusief vervoer, rondleidingen, entree, koffie, thee en lunch. Consumpties tijdens de lunch zijn voor eigen rekening. Deelname is op eigen risico. U kunt zich opgeven voor deelname aan deze dag door: De machtiging te downloaden en te printen. Gaarne deze invullen en ondertekenen waarop een eerste, tweede, derde en vierde voorkeurdatum kan worden aangegeven.
U machtigt hiermee de Vereniging Vrienden van Twickel om de kosten van deze dag van uw bankrekening af te schrijven. De machtiging vóór 15 maart 2017 sturen aan:

Mevrouw G. van der Linden
Bernhardstraat 33
7491 EA, Delden
Telefoon 074 376 3716

Het gebouw van Radio Kootwijk en kasteel Middachten zijn helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, rolstoelen en rollators. Er zijn geen alternatieven voor de trappen.
Plaatsing geschiedt in volgorde van binnenkomst van uw machtiging. Na 15 maart ontvangt u nadere informatie. Ingeval van overtekening zal uiteraard geen gebruik worden gemaakt van uw machtiging. Restitutie van gelden na opgave, wegens verhindering uwerzijds, kan na 25 maart, helaas niet meer worden verleend. Het bestuur en de activiteitencommissie hopen velen van u tijdens de Vriendendagen te mogen begroeten.