In het zomernummer van het Twickelblad heeft u kunnen lezen dat we geen traditionele kasteeldag meer hebben speciaal voor de Vrienden. Er is een nieuwe activiteit voor in de plaats gekomen:  Expertrondleidingen door het kasteel, met een specialist als gids die een specifiek onderwerp belicht. Op vrijdagmiddag 26 augustus stond deze expert-rondleiding in het teken van de klokken van Twickel. Klokkenmaker Melgert Spaander en kasteelmedewerker Alexander van den Tweel voerden 2 groepen van 15 personen in ruim een uur tijd langs de meest bijzondere klokken van kasteel Tickel en vertelden over hun werk. De rondleiding was  bedoeld voor liefhebbers. In een Twickelblad in 2006 werd uitgebreid aandacht besteed aan de restauratie van een tafelklok van Twickel. U kunt het artikel lezen in het archief van het Twickelblad via deze link.

Leden van de Vrienden van Twickel hadden voorrang bij inschrijving voor de expert-rondleiding. Volgend jaar volgen er meer ‘expert-rondleidingen’ voor de echte liefhebbers.
NB. Als lid van de vrienden van Twickel heeft u voorrang bij de inschrijving. Houd de berichtgeving in de gaten via onze website en Facebook.