Op de landelijke natuurwerkdag zaterdag 1 november 2014, deden we weer enthousiast mee met een 30-tal vrijwilligers , jong en oud, voor het behoud van de natuur op het landgoed Twickel.
Dit jaar was het Bokdammerveld, een nat heideveld tussen Borne en Delden, aan de beurt. Het mooie Marskramerpad loopt er dwars doorheen. De opgeschoten jonge dennetjes en berkjes werden gerooid. Na afloop was het resultaat goed te zien en was er weer een mooi opgeschoond heideveld. Bepaalde delen van het landgoed zijn erg kwetsbaar en vaak moeilijk toegankelijk voor machines die worden gebruikt voor beheerswerkzaamheden. Daarom moet in deze gebieden het onderhoud gebeuren d.m.v. handwerk. De Vereniging Vrienden van Twickel biedt jaarlijks haar hulp aan door op twee zaterdagochtenden gezamenlijk haar man/vrouwkracht hiervoor in dienst te stellen van de Stichting Twickel.  Dit arbeidsintensieve onderhoudswerk helpt in het vrijhouden van de heide van opschot. Als dit niet gebeurt zal de heide op den duur verdwijnen.

Deze keer hebben de deelnemers genoten van een heerlijke dag. Het was uitzonderlijk mooi weer met een record temperatuur van 22 gr C in een prachtig decor van herfstkleuren. Iedereen was enthousiast en er werd heel hard gewerkt. De ochtend was goed voorbereid door Veroni Meier, Monique Baghus en André Luttithedde. Het zelfgemaakte gebak ging er goed in en in de tweede pauze was er ook nog verse cake van Karin Luttikhedde. Na afloop was er een gezellige lunch bij de boerderij van André. Deze zeer geslaagde dag werd afgesloten met een dankwoord van Marcel Klieverik, voorzitter van de AC. En een serieuze waarschuwing van de voorzitter van de Stichting Twickel, Maurits van den Wall Bake,  om toch vooral  thuis te gaan douchen en goed te controleren op teken.
Volgend jaar in maart is er weer een natuurwerkochtend.