De stuurgroep van het Pact van Twickel heeft in september 2013 unaniem gekozen voor een aantal aanpassingen aan de Rondweg (de N346) bij Delden, die de barrièrewerking van de rondweg tussen Delden en het landgoed Twickel in de nabije toekomst sterk zullen verminderen. De  aanpassingen betekenen dat de meeste voorstellen in de brief van de VvT tezamen met de Stadsraad Delden, DOV, Horeca Delden en VvE Stadstoren worden gerealiseerd. Onze brief aan de gemeente Hof van Twente met een “cc”  aan de overige leden van het Pact van Twickel zal de bestuurders bij hun besluitvorming zeker geholpen hebben. De maatregelen behelzen:

  • direct aansluiten van de Molenstraat op Europalaan (N741) met rotonde, parallelweg met N741 vervalt;
  • herinrichting Molenstraat en Watertorenbrug;
  • aanleg voet/fietsbrug Marktstraat (herstel historische verbinding Delden-Twickel);
  • rondweg door Deldener Es versmallen naar standaard profiel met handhaving tussenberm en noordelijke lus richting N741;
  • versmallen van de doorsnijding tussen Delden en de Deldener Es door aanleg van een talud van 45 graden;
  • middendeel rondweg (tussen beide fietstunnels) op maaiveld brengen en terugbrengen naar standaardprofiel;geluidsarm asfalt tussen Molenstraatbrug en tunnel Ossenwei.

Provinciale Staten heeft het voorstel van de stuurgroep in haar vergadering  van  11 december 2013 als hamerstuk aangenomen.
Het gewijzigd uitvoeringsprogramma staat beschreven in het Statenvoorstel_PS_2013_830 (klik op deze link). Zie ook de luchtfoto hieronder

Samenvatting: Voorstel gewijzigd Uitvoeringsprogramma 2012-2015; Pact van Twickel- PS/2013/830
In april 2013 is het Uitvoeringsprogramma 2012 – 2015 Pact van Twickel behandeld tijdens de Statencommissiedag. Naar aanleiding van de reacties vanuit PS, de reacties van de Regio Twente en de gemeente Hof van Twente is het Uitvoeringsprogramma heroverwogen. Het gewijzigd Uitvoeringsprogramma Pact van Twickel ligt nu voor. Dit geeft meer invulling aan de brede doelstelling van het Pact en heeft daarmee nadrukkelijker het karakter van een gebiedsopgave. De opgenomen maatregelen zijn enerzijds gericht op structuurversterking van de landbouw en ontwikkeling van natuur en landschap, en anderzijds op verbetering van de kwaliteit van de stadsrandzone Delden en het herstel van de Deldener Es en het park- en beeklandschap. Die gewijzigd Uitvoeringsplan wordt unaniem gedragen door alle partners. PS wordt gevraagd het gewijzigd Uitvoeringsplan vast te stellen.

NB. Ook ontvingen wij het bericht dat de financiering van de voetgangersbrug in het verlengde van de Twickelerlaan definitef rond is.

maatregelen rondweg N346 2014_ 2015

 Klik op de afbeelding voor vergroting