Leden van de Vereniging Vrienden van Twickel zetten zich in voor het behoud van de natuur op het landgoed Twickel.

Bepaalde delen van het landgoed zijn erg kwetsbaar en vaak moeilijk toegankelijk voor machines die worden gebruikt voor beheerswerkzaamheden. Daarom moet in deze gebieden het onderhoud gebeuren door handwerk en onze vereniging heeft haar hulp aangeboden om jaarlijks één zaterdagochtend gezamenlijk onze mankracht hiervoor in dienst te stellen van de stichting Twickel.. Ook u kunt de natuur op Twickel een handje helpen door uw handen uit de mouwen te steken op onze jaarlijkse natuurwerkochtend.

–Op zaterdag 27 oktober 2012  uur vond deze jaarlijkse natuurwerkochtend weer plaats met een opkomst van ongeveer 25 actieve leden en introducees. Een verslagje van André Luttihedde, die de ochtend coördineerde:
Zaterdagmorgen met een koude start en een waterig zonnetje begonnen, niet in het Schijvenveld omdat daar vanwege het voorgaande schonen eigenlijk geen werk meer te doen was, maar naar de grafheuvels op het Koematerveld. Deze zijn zeer oud en hadden onderhoud nodig. Dus dit keer geen natte voeten op de heide maar echt zaag en opschoonwerk. Diverse grafheuvels werden  op aangeven netjes rond opgeschoond, waarbij ook diverse dikkere dennen omgezaagd zijn. Dit was een leuke ervaring voor de deelnemers. De koffie met traktatie was zeer welkom.
Al met al een leuke morgen, netjes afgesloten met de gebruikelijke ijswijn. Ook de overige informatie was zeer welkom en werd leuk opgenomen.
De deelnemers waren zo enthousiast dat ze naar meerdere dagen (zeg 4x per jaar in de seizoenen) wilden met ook eens wat anders dan heide schonen.–

NB. Wie (nog) geen lid is en wil helpen op de natuurochtend kan zich altijd via cie@vriendenvantwickel.nl opgeven. Wordt u daarnaast lid van onze vereniging (voor slechts  € 19 per jaar) dan steunt u de VVT dubbel!